vineri, 15 iulie 2016

Blestemul alb

Zahărul e rău pentru organism și dăunează sănătății, toată lumea știe asta. În primul rând, e rău că ne-ngrașă. Un gram de zahăr are nici mai mult nici mai puțin decât 4 kcal, iar o linguriță de zahăr tos are cam 16-20 de kcal.

În plus, diverse  studii și articole de specialitate au dovedit că alimentele care conțin mult zahăr (sau produse derivate din el) accentuează senzația de foame. Deci nu numai că te-ngrași dacă mănânci multe dulciuri, dar o să-ți fie și mai foame decât înainte de a le mânca.

În afară de riscul de obezitate,  cercetătorii au găsit legături clare între cantitatea de zahăr pe care o mâncăm și  incidența crescută a altor boli grave (îmbătrânire precoce, boli cronice de inimă, infarct, chiar și cancer).

Concluzia e una singură: hai să nu mai mâncăm zahăr, dulciuri și prăjituri. Ușor de zis, greu de făcut, mai ales că mulți dintre noi știm din propria experiență că poți deveni dependent de zahăr, ca și când ar fi vorba despre alcool sau droguri.
Ce-i de făcut? Cum să acționezi ca să-ți fie mai ușor să adopți o alimentație sănătoasă și să scapi de blestematul de zahăr? Dacă nu poți apela la nutriționiști sau antrenori care să te sfătuiască, am găsit eu un articol cu niște sfaturi ușor de aplicat și m-am gândit să ți le împărtășesc și ție:

Continuarea pe Catchy

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu